Λίγη φύση ακόμη όπως την ζούμε και την θαυμάζουμε...!!!!

BIOSAVE
Biotechnology
Environment




ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΗ ΧΩΡΑ 
Η Ελλάδα ως χώρα μόνο φτωχή δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, για τους πολίτες της βέβαια είναι άλλο θέμα. Για αυτούς φροντίζουν για το "καλό τους" οι κυβερνώντες. Τώρα γιατί το καλό μας είναι να γίνουμε δούλοιτων δανειστών και αυτών που μας εξαγοράζουν, δεν το έχω καταλάβει!!! 
Το υπέδαφος μας, ο Ελληνικός ορυκτός πλούτος είναι ανυπολόγιστος. Και όμως είμαστε ένα βήμα από την χρεοκοπία...ή μάλλον μας έφεραν ένα βήμα από την χρεοκοπία! Πως γίνεται αυτό? Μα είναι απλό. Φρόντισαν για αυτό οι πολιτικοί μας, τρώγοντας με 18 μασέλες (ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ )και ξεπουλώντας και υποθηκεύοντας τα πάντα.
Τα πάντα? Ίσως όχι ακόμα τα πάντα αλλά για εκεί πάμε. Ακόμα και μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου οι πολιτικοί μας "δεν ήξεραν" ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη πετρέλαιο και φυσικό αέριο.
Έλεγαν ότι όλα αυτά είναι φήμες και ότι δεν υπάρχει τίποτα προφανώς για να μην πιέζονται για την θέσπιση ΑΟΖ που είναι η βάση για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου. Και συνέχιζαν συστηματικά τις δηλώσεις απαξίωσης μέχρι που άρχισε να τους κράζει ο ....Χαρδαβέλας στις εκπομπές του, με στοιχεία που δεν μπορούσαν πλέον να αμφισβητήσουν!  - (Τώρα που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν τα κοιτάσματα δηλώνουν ότι "η ΑΟΖ δεν είναι η λύση για τα προβλήματα μας" , αλλά ποια είναι? το ξεπούλημα ίσως???) - 
Και τότε, (μετά τον Χαρδαβέλα) τους ήρθε η επιφοίτηση. Ανακάλυψαν ότι τελικά ΥΠΑΡΧΟΥΝ τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου και χρυσού και πολλών άλλων πολύτιμων και ακριβών ορυκτών, που μπορούν να μας βγάλουν από την δύσκολη θέση που έχουμε περιέλθει και που σαφώς και δυστυχώς, ενδιαφέρουν τους "συμμμάχους" και δανειστές μας. Άρχισαν έτσι να δημοσιοπούνται οι απεικονίσεις των δορυφόρων για την Ελληνική επικράτεια με εκτιμήσεις που αγγίζουν τα όρια του παραλόγου για τον πλούτο που κρύβεται ανεκμετάλευτος στο υπέδαφός μας!!!
Και εκεί που δεν υπήρχε τίποτα να οι εκτιμήσεις για κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης για 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο (το πλέον υπεραισιόδοξο βέβαια σενάριο, αλλά ας είναι και τα μισά), το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν' τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας (και ξεπουλάμε) αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Εκτιμάται επίσης ότι η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε...  
 
10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το....  
Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS.   

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΥΧΑΙΑ ΧΩΡΑ 
Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.  
 
Στον κόσμο ζουν συνολικά πάνω από 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
Παρόλη την απαξίωση έχουμε και μια υψηλών δυνατοτήτων δυνατή αμυντική βιομηχανία που αν θέλει μπορεί να φτιάξει από άρματα και τζιπ (ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ) ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Μέχρι και  ΠΟΡΣΕ(!) φτιάχνουμε στην Κατερίνη ( δείτε στο Διαδίκτυο την βιομηχανία REPLICAR HELLAS).
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΑΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ 
Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα3οι στις ελιές3οι παγκοσμίως στον κρόκοστα ακτινίδια, στα ροδάκινα.Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο1οι σε λευκόλιθο1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη1οι και σε ψευδάργυρο1οι και σε αλουμίνα.  
Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!  
 
Μήπως γι'αυτό θέλουν να μας φτάσουν στο ναδίρ? Για να μπορούν να εκμεταλλεύονται δίχως έλεος αυτόν τον πλούτο? Για σκεφτείτε το... και μην δίνετε και πολύ σημασία σε προπαγανδιστικά άρθρα που υποστηρίζουν τα συμφέροντα "λίγων, πολύ λίγων".....

Categories:

Leave a Reply